Toen haar huwelijk afgelopen augustus na dertien jaar stukliep, stortte de wereld van Gwen Stefani even in, maar al snel voelde ze zich geïnspireerder dan ooit. 

Dat vertelt ze in de radioshow van Carson Daly.

"Alles spatte recht voor mijn ogen uit elkaar", vertelt de zangeres, maar ze bleef niet lang in haar verdriet hangen. "Zo stapte ik opeens in dit nieuwe leven en het is geweldig, moet ik zeggen. Alles voelt nieuw, ik ben erg geïnspireerd. Ik kan het niet anders zeggen. Ik was zolang getrouwd en nu ben ik dat opeens niet meer. Dus kan je je voorstellen hoe mijn leven nu is? Het is bizar!"

Stefani wist een lange tijd niet meer waarover ze moest schrijven, maar vond na de scheiding haar inspiratie weer terug. "Ik kon lang niks schrijven. Het lukte gewoon niet en ik was onzeker. Maar toen kwam het."

Verdriet

Toen ze voor het eerst onderweg was naar de studio, was ze haar verdriet nog niet de baas, maar dat veranderde snel. "Ik heb de hele weg gehuild. Maar toen ik met de producent in de studio aan de gang ging begon het te komen. Het was bizar. Ik begon het ene nummer na het andere te schrijven. Ik had binnen acht weken negentien nummers af. Soms maakte ik er wel twee per dag."

In augustus maakten Gwen Stefani en Gavin Rossdale bekend dat ze gingen scheiden. De No Doubt-frontvrouw (46) en Rossdale (49) waren twintig jaar samen, waarvan dertien jaar getrouwd. Ze hebben samen drie zoons Kingston (9), Zuma (7) en Apollo (1).