Bridget Maasland is de nieuwe ambassadeur van Free a Girl, de hulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. 

"Het werk dat Free a Girl verricht is enorm belangrijk. Het idee dat het je eigen kind zou zijn die wordt gedwongen tot prostitutie is vreselijk'', vertelt de Shownieuws-presentatrice.

"Het mooie van Free a Girl is dat zij naast het bevrijden van meisjes uit bordelen ook het gehele traject daarna begeleiden: opvang, traumabegeleiding en re-integratie. Daarbij is preventie ook een belangrijk onderdeel van het werk van de stichting. Preventie is de basis om te voorkomen dat er mensenhandel en gedwongen prostitutie plaatsvinden."

Maasland presenteerde zondag met Jeroen Nieuwenhuize een benefietavond in Blaricum. Die heeft in totaal 453.200 euro opgebracht. Het totaalbedrag wordt besteed aan projecten van Free a Girl in Nepal, India en Brazilië.

Miniconcert

Naast de veiling en een uitgebreid diner was er een exclusief miniconcert van Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom. Ook artiesten als Danny de Munk, Thomas Berge, Sharon Doorson en Niels Geusenbroek traden op.