Dit jaar renden onder anderen Alicia Keys en Ethan Hawke mee bij de beroemde New Yorkse marathon.

Keys liep de marathon uit om geld op te halen voor haar eigen stichting, Keep A Child Alive, die zich inzet voor de strijd tegen aids in Afrika.

"Het is haar gelukt!", zo werd na afloop van de marathon gemeld op de Twitter van de stichting. "Alicia Keys, je bent een ware supervrouw en een inspiratie voor ons allen."

Vooraf stak filmregisseur Spike Lee de zangeres al een hart onder de riem. "Alicia Keys rent haar eerste New York City Marathon. Ren, zuster, ren", schreef hij bij een foto waarop hij poseert met de popster, die uiteindelijk een tijd van 5.50.52 neerzette.

Meer bekenden

Ook Ethan Hawke maakte zijn debuut in de marathon, eveneens om geld in te zamelen voor een goed doel. Samen met zijn vrouw rende hij voor het Doe Fund, een stichting die zich inzet voor daklozen en verslaafden. Hawke kwam na 4.25.30 over de eindstreep. Acteur Sean Astin, vooral bekend als Sam uit Lord Of The Rings, rende eveneens de marathon uit.

In eerdere edities van het jaarlijkse sportevenement waren regelmatig acteurs en popsterren te zien. Onder anderen Edward Norton, Diddy, Pamela Anderson, Katie Holmes en Alanis Morissette liepen de marathon uit.