Actrice Kate Winslet vindt sociale media "zeer schadelijk" voor kinderen. Ze vertelt dat ze haar eigen kinderen verboden heeft zulke sites te gebruiken, omdat ze bang is dat hun eigenwaarde erdoor aangetast wordt.

Dat zegt Winslet zondag in een interview met The Sunday Times, zo meldt The Guardian

Winslet stelt dat ouders de tech-toepassingen van hun kinderen in beslag moeten nemen, omdat ze zich enkel tot sociale media richten voor "bevestiging van vreemden".

De actrice vindt dat sociale media enorm veel invloed hebben op het gevoel van de eigenwaarde van jonge vrouwen. "Ze zijn alleen maar bezig met zichzelf op een bepaalde manier te etaleren, zodat mensen ze leuk vinden. En wat is het gevolg daarvan? Eetstoornissen." 

Winslet geeft aan dat in haar huis geen vormen van sociale media gebruikt mogen worden. Haar dochter wilde wel graag een Instagram-account, maar de actrice deed dat af als "het weggooien van herinneringen". Haar suggestie: "Kinderen moeten in bomen klimmen, Monopoly spelen."

Geen groot fan

De actrice is te zien in de nieuwe biopic Steve Jobs, maar zegt zelf geen groot fan te zijn van de apparaten die Jobs op de markt bracht. "Je gaat naar een café en volwassenen en kinderen zitten tegenover elkaar met hun mobieltjes in de handen, ze kijken niet eens naar elkaar."