De weduwe van acteur en komiek Robin Williams heeft aan ABC News haar eerste interview gegeven sinds zijn dood. 

Susan Schneider (51) barstte in tranen uit toen ze vertelde over het moment dat ze ontdekte dat haar man op 63-jarige leeftijd een einde aan zijn leven had gemaakt.

"Ik kon alleen maar uitschreeuwen: Robin, wat is er gebeurd, wat heb je gedaan'', aldus Susan Schneider. Ze trouwde in 2011 met Robin Williams. Haar huwelijk met hem omschrijft ze als ''de beste liefde waar ik ooit van droomde."

Ze raakte door emoties overmand toen haar werd gevraagd of Robin in een neerwaartse spiraal was beland, blijkt uit de preview van ABC.

Homevideo's

Het emotionele interview bevat eveneens beelden van nooit eerder uitgezonden homevideo's van het paar op hun trouwdag en privéfoto's. Het interview wordt dinsdag uitgezonden in Good Morning America en 's avonds in Nightline.

Schneider trof begin deze maand een schikking met de kinderen van Robin Williams over zijn laatste wil en de boedelscheiding. Ze bereikte overeenstemming met zijn kinderen Zachary, Zelda en Cody over het behoud van een aantal persoonlijke spullen met emotionele waarde, zoals huwelijkscadeaus, een paar kledingstukken en een horloge.

Ook mag ze in de echtelijke woning blijven wonen. "Het voelt alsof naar Robins stem is geluisterd. Eindelijk kan ik rouwen in het huis dat we samen deelden'', zei Schneider.