Sylvie Meis heeft weer een voetballer aan de haak geslagen, de woning Monique van de Ven is vernield, geluk Katja Schuurman zit Thijs Römer dwars en Mark Rutte vindt iedereen lief. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Sylvie Meis is mooi, succesvol en slim. Genoeg redenen om intens gelukkig te zijn, als mens. Maar als je als vrouw langer dan drie maanden vrijgezel bent, dan vinden mensen dat je toch wel erg alleen bent en dat dat dan zielig is. En dus moet Sylvie aan de man. En als ze dat niet zelf doet, verzinnen we wel iets met z'n allen.

Sylvie (37) werd ruim een week geleden gezien met Juventus-speler Sami Khedira, tijdens een "aangenaam onderonsje", zo wisten Duitse media te melden. 'Rafael II', schreven ze. En dat hij lijkt op een kruising van Sylvies exen Guillaume Zarka en Samuel Deutsch.

De hele week ging het verder: Sami zou onze Sylvie 'virtueel' hebben versierd, waarna er tot een "vleselijke ontmoeting" is overgegaan in Hamburg. Sylvie ontkende, maar bevestigde ook niet en dus is er reden tot speculatie. Want zo ging het eerder immers ook. Geruchten ontstonden, verhalen werden geschreven, maar Sylvie zei niks, tot ze opeens met haar nieuwe liefje op de rode loper verscheen.

Wat de boel extra interessant maakt is dat de voormalig verloofde van Sami (28) in de winter van 2014 werd genoemd als "de grote concurrente van Sylvie". Zou dit een manier zijn om Lena Gercke terug te pakken?

Wij houden ons afzijdig. Laat Sylvie zelf maar met haar nieuwe liefde komen: als zij er klaar voor is, deelt ze haar nieuwe geliefde toch wel met ons. Zo ging het ook met Guillarme, met Samuel en meest recentelijk nog met Momo. Het geluk is haar in elk geval gegund, of dat nou met of zonder man is.

Vernieling

Dat drugs soms heel verkeerd kunnen vallen, werd deze week nog maar eens duidelijk toen er een bizar verhaal de wereld inkwam: het huis van Monique van de Ven en Edwin de Vries was vernield door een "onbekende man".

De Gooi en Eemlander schreef maandag over een 23-jarige man uit Amsterdam die schilderijen en meubilair in de open haard gooide, waarna hij in een café werd gearresteerd. "De verdachte heeft niets te maken met de familie. Het was heel erge pech", aldus een woordvoerster van de familie.

Nou ja, dat bleek dus niet helemaal waar. "Niets te maken met de familie", bleek "een vriend van zoon Sammie" te betekenen. En dat maakte het verhaal toch stukken interessanter voor de media.

De 22-jarige Sammie was zelf niet betrokken bij de vernieling, zo lieten Monique en Edwin dinsdag weten, want Sammie was niet thuis. De politie bevestigde dat er iemand in de woning was aangehouden, maar ook iemand in een café verderop, die ook betrokken was bij de zaak. De Telegraaf schreef vervolgens dat Sammie wel degelijk betrokken was bij de vernieling en het cirkeltje leek rond.

Niet dus. Want Sammie, die was er wel bij betrokken, maar heeft zelf niks kapot gemaakt. De twee twintigers hadden drugs geslikt, maar hadden die niet laten testen en ze werden helemaal gek. Sammie rende een horecazaak binnen en werd daar gearresteerd; zijn vriend rende terug naar het huis van de familie Van de Ven/De Vries en raakte daar zo in paniek dat hij met spullen begon te gooien.

Gelukkig voor Sammie zijn zijn ouders heel erg vergevingsgezind en niet van plan aangifte te doen tegen zijn vriend, maar heftig blijft het. Het is te hopen dat alle media-aandacht voor de zaak een lampje heeft laten branden dat drugs best heel gevaarlijk zijn. En dat Sammie er voortaan ver bij uit de buurt blijft.

Geluk

Katja Schuurman is gelukkig. Echt heel erg. Met vriend Freek. Zoenend staan ze op rode lopers, hand in hand lopen ze door de straten en flirtend zitten ze op het terras.

Zo gelukkig, dat Katja het over samenwonen heeft. "Ik moet dan eerst wel mijn dochter Sammie vertellen dat mama weer een relatie heeft", zegt de 40-jarige presentatrice. "Ze kent Freek al wel heel goed en ze is dol op hem. En Freek kan heel goed met Sammie opschieten."

En dat Katja zo blij is, dat maakt ons blij. Maar als we De Telegraaf mogen geloven, is haar ex Thijs Römer helemaal niet gelukkig.

Vrienden van de acteur maken zich zorgen, zo schrijft de krant. "De wetenschap dat niet hij maar Freek nu met zijn dochtertje aan de ontbijttafel zit, moet een harde dobber voor hem zijn."

Eeh, oké? Nu snappen we dat de kop "Lijdt Thijs onder Katja's liefdesgeluk?" lekkerder bekt dan "Katja is gelukkig en van Thijs weten we het even niet", maar toch. Gaan we niet iets te ver met z'n allen?

Hoezo kan Thijs niet gelukkig zijn voor zijn ex? Die twee hebben jarenlang een goed huwelijk gehad, zijn met dochter Sammie nog op vakantie geweest na de scheiding, maar nu zou Thijs bloedchagrijnig worden van het geluk van Katja?

Heel apart. Laat Katja gewoon gelukkig zijn met haar 'keukenprins' en laat Thijs lekker in films spelen en zijn eigen ding doen. Worden we allemaal blijer van.

Lief

Lief zijn we. Allemaal. Wij roddeltantes. Want Mark Rutte, die ziet het helemaal niet als iets negatiefs dat iedereen altijd vraagt naar zijn liefdesleven. Welnee! Hartstikke lief. Want dat betekent dat mensen hem graag "nóg gelukkiger" zien dan hij al is.

"Toen ik staatssecretaris was, ergerde ik me aan dat gepsychologiseer omdat ik dacht: is er dan maar één route om gelukkig te worden? En moet iedereen precies hetzelfde doen?", aldus de minister-president.

Want dat Mark (48) nu geen vrouw en kinderen heeft, betekent dat dan automatisch dat hij niet gelukkig kan zijn? Welnee! Mark heeft het hartstikke naar zijn zin.

En mogen mensen dan toch nog denken: die arme Mark, na werkdagen van miljoen uur zit hij zielig alleen op de bank, dan hebben we goed nieuws. Mark sluit namelijk niet uit dat hij niet ooit nog eens begint aan zijn eigen gezin.

"Je weet nooit hoe het loopt. Misschien heb ik over tien jaar wel een vrouw en kinderen. Of niet", aldus Rutte.