Taylor Swift klaagt radio-dj aan vanwege betasting

Taylor Swift stapt naar de rechter om radio-dj David Mueller aan te klagen, hij zou haar hebben betast. Eerder sleepte Mueller de popster al voor het gerecht omdat hij de beschuldigingen onterecht vond.

Dat meldt People.

"Mevrouw Swift weet precies wie de aanrander is, het is Mueller, en ze is zeker niet in de war over of haar vaste zakenpartner meneer Haskell de dader was", zo is te lezen in de nieuwe zaak. Mueller stelde namelijk dat niet hij Swift bij haar billen pakte, maar Haskell, die ook aanwezig was bij de betreffende ontmoeting in 2013.

De radio-dj zoekt nu bij de rechter genoegdoening omdat de beschuldiging heeft geleid tot zijn ontslag bij het radiostation. Behalve dat ze er zeker van zijn van wie de dader is, benadrukken de advocaten van Swift dat er geen sprake was van toevallige aanraking: "Hij tilde haar rok op en betastte haar."

Voorbeeld

Behalve om haar gelijk te krijgen, spant de zangeres de zaak aan als inspiratiebron voor andere slachtoffers van dergelijke praktijken. "Deze zaak zal ook als voorbeeld dienen voor andere vrouwen die nu twijfelen om zich publiek uit te spreken tegen soortgelijke schandelijke en vernederende acties."

Mocht er een schadevergoeding uit de zaak voortkomen, dan belooft de popster die te doneren aan organisaties die zich inzetten voor slachtoffers van seksueel geweld.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie