Waldemar Torenstra heeft het afgelopen zomer heel druk gehad. Het was voor hem "de hel".

Dat vertelt hij woensdag in gesprek met RTL Boulevard.

De 41-jarige acteur deed een aantal maanden geleden mee aan de opnames van de tv-series Vechtershart en Divorce, maar was ook druk bezig met de voorbereiding van het theaterstuk Advocaat van de Duivel.

"Afgelopen zomer was gewoon de hel. Thuis was dus iets minder gezellig, omdat er veel druk op mij stond", vertelt Torenstra.

Hij prijst zichzelf dan ook gelukkig met zijn thuissituatie. "We hebben een goede oppas, ik heb een hele lieve vrouw en daarnaast heb ik ook hele lieve kinderen", vervolgt hij.

Oververmoeid

Zijn vrouw Sophie Hilbrand zat twee jaar geleden zelf tegen een burnout aan, nadat ze ook een drukke periode achter de rug had.

"Daarom: als je het druk hebt, dan moet je het jezelf niet moeilijk maken. Je moet gewoon goed ontspannen. Ja, soms word je dan bang dat het eventjes te veel wordt, maar dat is tot nu toe niet gebeurd. Even afkloppen", zegt Torenstra met een glimlach.

De acteur wil dan ook tijdens de kerstdagen op vakantie gaan, om zo meer te ontspannen. "We proberen dan iets langer weg te gaan. En dan gaan we volgend jaar een hele zomer vrij boeken", besluit hij.