Zoon Monique van de Ven biedt excuses aan na vernieling villa

De zoon van Monique van de Ven en Edwin de Vries heeft zijn excuses aangeboden nadat een vriend van hem de villa van de familie vernielde. Sammie en de vriend gebruikten drugs, waarna ze flink begonnen te hallucineren.

Dat vertelt de 22-jarige Sammie de Vries dinsdag aan RTL Boulevard.

"Ik voel me zo ontzettend schuldig ten opzichte van mijn ouders dat dit in hun huis is gebeurd", aldus Sammie.

De Vries slikte samen met een vriend een pilletje dat hij had gekocht op een feestje. Het was de eerste keer dat hij het deed en naar eigen zeggen waren de effecten "verschrikkelijk". "Ik begon ontzettend te hallucineren en ik wist niet wat er gebeurde."

De twintiger zegt in paniek naar buiten te zijn gerend, waar de werking van de drug sterker werd. "Ik ben mijn vriend toen kwijtgeraakt. Ik ben toen het café in Blaricum ingegaan. Ik was volledig in paniek. Ik ben over de bar heen geklommen om hulp te vragen. Niemand begreep natuurlijk wat er met me aan de hand was. Ik leek wel een dronken mongool."

In de cel

De politie moest De Vries uiteindelijk meenemen, waarna hij een nacht in de cel heeft geslapen. "Het was een grote nachtmerrie, ik heb geen oog dicht gedaan in de cel."

De vriend van De Vries kon hem niet vinden en is teruggegaan naar de woning van de familie. Daar zou hij de ruiten hebben ingegooid om binnen te komen. "Hij heeft in zijn gekte het hele huis overhoop gehaald. Gelukkig kwamen de buren kijken."

Geen aangifte

De vriend van Sammie is inmiddels op vrije voeten nadat proces-verbaal was opgemaakt. Omdat het om een bekende van de familie gaat, doen Van de Ven en De Vries vooralsnog geen aangifte. "Toen ik uiteindelijk thuis kwam waren ze zo lief voor me, ik voel me daardoor nog schuldiger. Ik had liever gehad dat ze me een klap hadden verkocht. Ze vonden het heel erg wat er was gebeurd, ze waren wel woedend en terecht."

Tip de redactie