Vermeend slachtoffer Bill Cosby klaagt aanklager aan

Andrea Constand, de vrouw die Bill Cosby al in 2005 beschuldigde van seksueel misbruik, sleept de man die destijds openbaar aanklager was voor de rechter. Ze beschuldigt Bruce Castor van laster en eist een schadevergoeding van 150.000 dollar (135.000 euro).

Dat meldt People dinsdag.

Constand zegt dat Cosby haar in 2004 heeft gedrogeerd en misbruikt. Ze stapte in januari 2005 naar de politie, en in februari van dat jaar kondigde Castor aan Cosby niet formeel aan te klagen omdat er onvoldoelde bewijs zou zijn. Constand en Cosby troffen in 2006 een schikking in een zaak die ze vervolgens zelf aanspande.

De zaak kreeg opnieuw bekendheid nadat dit jaar een verklaring die Cosby destijds onder ede had afgelegd openbaar werd gemaakt. Castor gaf in september commentaar op de zaak via Twitter en in de lokale krant Philadelphia Inquirer.

Verklaringen

Hij meende dat de verklaringen van Constand in haar rechtszaak afweken van wat ze de politie had verteld. Constands advocaten eisten daarop een verantschuldiging. Nu deze is uitgebleven heeft ze Castor aangeklaagd.

"Het gaat er niet om of Cosby wel of niet gearresteerd moet worden", aldus Constands advocaat, Dolores Troiani. "Dat is niet ons punt. Ons punt is dat je slachtoffers niet op deze manier behandelt." Volgens Troiani is Constand ''er kapot van".

Lees meer over:
Tip de redactie