ROTTERDAM - De Amerikaanse zangeres Anastacia geeft zaterdag in Rotterdam de aftrap voor haar eerste Europese tournee. Drie dagen later staat ze opnieuw in Ahoy'. Na de shows in Nederland geeft ze nog 28 optredens in andere Europese landen. Alle concerten zijn uitverkocht.

Anastacia gaf niet eerder een volledige live show in Europa. Een woordvoerster van platenmaatschappij Sony Music Nederland liet donderdag weten dat de zangeres voor Nederland heeft gekozen om haar tournee te beginnen omdat ze het land "een warm hart toedraagt". "Haar Europese doorbraak was hier", aldus de woordvoerster.

Anastacia scoorde in 2000 in Nederland een hit met het nummer Not that kind. Haar gelijknamige debuutalbum verkocht goed. Datzelfde gold voor opvolger Freak of nature, die hitsingles als Paid my dues en Why'd you lie to me opleverde.

In januari 2003 werd bij de zangeres borstkanker geconstateerd. Na een operatie en een reeks behandelingen bracht de Amerikaanse eerder dit jaar haar derde album, Anastacia genaamd, uit.