De beschuldigingen aan het adres van Bill Cosby houden maar niet op. Twee vrouwen hebben tijdens een speciale persconferentie hun ervaringen met de acteur gedeeld.

Dat schrijft New York Daily News.

Dottye, zoals de vrouw tijdens de persconferentie werd genoemd, beweert dat de acteur haar in 1984 in zijn huis drogeerde en verkrachtte. Ze wilde werken als actrice en kwam bij de tv-ster langs om auditie te doen. Na een drankje voelde ze zich misselijk en gedesoriënteerd worden en spuugde ze alles onder. Ze heeft alleen nog vage herinneringen aan wat er daarna gebeurde, maar weet wel dat ze in de badkamer en in de eetkamer is verkracht.

"Ik begreep niet waarom ik hem niet kon wegduwen. Ik kon niet geloven wat er met me gebeurde", aldus Dottye. "Ik schaamde me toen ik naar huis ging, haatte mezelf omdat ik hem zijn gang had laten gaan. Ik vond het verkeerd wat hij had gedaan, maar ik vond ook dat ik zelf fout was."

Telefoonseks

Cosby zou Dottye de volgende dag ook nog hebben gebeld voor telefoonseks. Dat weigerde ze. Ze ging nog wel een keer naar een opname van The Cosby Show. Ze accepteerde het aanbod uit professionele overwegingen maar nam zichzelf voor om op veilige afstand van Cosby te blijven. Ze kreeg die dag wel een jack met opdruk van de tv-serie. "Ik wilde het zo graag verbranden, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Dit bewijst dat ik daar was. Ik lieg niet."

Donna Barrett vertelde tijdens de persconferentie dat Cosby tijdens een ontmoeting in 2004 achter haar ging staan en haar stevig vasthield. Ze voelde Cosby's geslachtsdeel tegen haar achterste, zei ze. "Hij had me vastgeklemd tegen zijn lichaam aan zonder dat ik dat wilde of daar toestemming voor had gegeven." Ze had ook een foto van de ontmoeting bij zich.

Verjaard

Advocaat Gloria Allred prees de vrouwen voor het doen van hun verhaal. Volgens Allred zijn er nog meer vrouwen die hun verhaal willen doen.

Op de lijst van vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van seksueel misbruik door Cosby staan intussen meer dan vijftig namen. De 78-jarige acteur is niet officieel aangeklaagd en veel van de zaken zouden toch al verjaard zijn.