De bevalling van Yolanthe Sneijder-Cabau heeft twee dagen geduurd.

Dat vertelt haar moeder vrijdag aan Shownieuws.

"We hebben de hele bevalling mee kunnen maken", vertelt ze. "Het was een best wel zware bevalling. Ze heeft echt flinke weeën gehad. Uiteindelijk werd het wel een keizersnede, maar ze heeft echt twee dagen volle weeën gehad."

Volgens de schoonmoeder van voetballer Wesley Sneijder lijkt Xess Xava Sneijder veel op zijn vader. "Hij heeft heel veel trekjes van Wesley. Ik zie het neusje van Wesley. En het mondje heeft hij van Yolanthe."

Naam

De naam van het eerste kindje van het stel is een combinatie van familienamen: "De eerste naam Xess is vernoemd naar een mix van haar zusje Xelly en Wes en de laatste S is van Wes zijn moeder", vertelde de manager van de presentatrice eerder. "De tweede naam is een andere vorm van de naam van Yolanthes vader Xavier."

Sneijder maakte de zwangerschap in maart wereldkundig door tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Turkije na een doelpunt met de bal onder zijn shirt en een duim in zijn mond over het veld te lopen.

Moeite

Onlangs vertelde het paar in Linda's Zomerweek dat het veel moeite kostte voor Sneijder-Cabau om in verwachting te raken.

Het is het eerste kindje voor het stel, dat in 2010 trouwde. Sneijder heeft al een zoontje van negen jaar, Jessey, uit het huwelijk met zijn jeugdliefde Ramona.