Albert Verlinde is door zijn scheiding van Onno Hoes anders gaan kijken naar hoe hij bij RTL Boulevard achter de desk zit. "Ik heb nu meer oog voor de gevolgen. Wijs hè?"

Dat zegt de presentator in een interview met Margriet.

"Ik heb vanuit mijn positie van alles geroepen en gedaan waar ik door mijn eigen ervaringen nu heel anders naar zou kijken. Dat rugzakje neem ik mee op de buis", aldus Verlinde, die zegt het gevoel te hebben dat de kijkers van RTL Boulevard​ zijn nieuwe manier van reageren wel waarderen.

"Soms komt er een gevatte grap in me op waarvan ik denk: nee, dat is een te makkelijke kick, laat ik aan die impuls maar geen gehoor geven. Ja, omdat ik nu meer oog heb voor de gevolgen. Wijs hè, haha."

De presentator is echter niet van plan iedereen met "fluwelen handschoentjes" te benaderen. "Ik steek mijn mening nog steeds niet onder stoelen of banken, maar ik streef er wel naar vaker mét in plaats van óver de betrokkene te praten."

Impact

Verlinde zegt in het verleden niet zo door te hebben gehad hoeveel impact zijn woorden hadden. "Elke opmerking die je maakt, komt bij degene die het betreft harder over dan je het bedoelt. Voor hen is het: páts! Dat besef is goed doorgedrongen sinds ik zelf heb ondervonden hoe pijnlijk het is als de Youps van deze wereld zout in je wonden strooien. Daar ben ik dus wel een beetje klaar mee."