Travis Barker heeft in het verleden zijn vrienden gevraagd hem te helpen zelfmoord te plegen. De Blink 182-drummer wilde uit het leven stappen na een vliegtuigongeluk waarbij vier andere mensen om het leven kwamen.

Dat vertelt de muzikant in een interview met Good Morning America.

In 2008 was Barker betrokken bij een zwaar ongeluk, waarbij het vliegtuig waar hij in zat neerstortte. Zijn persoonlijke beveiliger en zijn assistent kwamen om het leven, net als twee anderen. Barker overleefde, maar zo'n 65 procent van zijn lichaam was verbrand.

"Tijdens mijn revalidatie in het ziekenhuis belde ik mijn vrienden en stelde voor geld op hun rekening te storten als ze me zouden helpen zelfmoord te plegen. Ze hebben uiteindelijk de telefoon uit mijn kamer gehaald omdat ik maar zulke belletjes bleef plegen."

Kinderen

De muzikant verbleef maandenlang in het ziekenhuis en onderging in totaal 27 operaties. Uiteindelijk hebben zijn kinderen, Landon en Alabama, die destijds zes en drie waren, hem geholpen er bovenop te komen. In een vliegtuig zitten heeft de drummer echter nog niet gedaan.

"Ik heb mijn kinderen ook gezegd: 'als jullie willen vliegen, dan ik ook'. Dus als mijn zoon zegt dat hij naar Hawaï wil, dan doen we dat."