Jaden Smith vindt het niet erg wanneer mensen denken dat hij gek is. De 17-jarige zoon van Will Smith beschouwt dit juist als een eer. "Want de mensen dachten ook dat Galileo gek was."

Dat vertelt hij in een interview met GQ.

De acteur en muzikant onthult in het interview ook zijn opmerkelijke toekomstplannen. "Niemand zal weten waar ik ben over tien jaar", zegt Smith. "Niemand zal weten met wie ik ben. Niemand zal weten wat ik aan het doen ben. Dat ben ik al aan het plannen sinds ik 13 jaar was."

Zijn geheime toekomstactiviteiten, die hij vergelijkt met hoe de anonieme straatartiest Banksy te werk gaat, zullen gericht zijn op het helpen van mensen via kunstinstallaties. 

"Mensen zullen zien dat er iets is gebeurd wat een aantal mensen heeft geholpen. Ze weten niet wie het heeft gedaan, maar door symbolen en dingen die zijn achtergelaten kunnen ze raden dat het Jaden en zijn team was. Snap je? Ik ga mijn hele leven wijden aan het helpen van de wereld."

Universiteit

Voor het zover is plant Smith nog wel aan allerlei universiteiten te studeren. "Op hetzelfde moment, over heel de wereld. Twee in de Verenigde Staten bijvoorbeeld, en twee in Europa, twee in China, India, Rusland, Afrika, allemaal tegelijkertijd."

De tiener is namelijk gek op leren. "Ik ga bijna nooit naar feestjes. Mijn hele leven bestaat uit leren en het breken van gekke records, en het zijn van één van de gekste mensen ooit."