Lamar Odom moet mogelijk binnenkort een niertransplantatie ondergaan. Alle organen van de basketballer starten langzaam weer op, maar zijn nieren werken nog niet.

Dat melden ingewijden aan TMZ.

De basketballer werd enige tijd in een coma gehouden, omdat zijn hart, nieren en longen niet goed functioneerden. Hoewel zijn hart en longen inmiddels weer werken en Odom bij bewustzijn is, werken zijn nieren nog niet naar behoren.

Een bron meldt dat de nieren van de ex van Khloé Kardashian kapot zijn en niet meer te redden. Odom moet dagelijks zes uur aan de dialyse, maar de kans dat het uitloopt op een transplantatie is groot.

Herstel

De basketballer is dinsdag naar het ziekenhuis in Los Angeles verplaatst, waar hij verder aan zijn herstel zal werken. Hij kan inmiddels zijn armen en benen bewegen, maar kan nog niet staan. Verder ademt hij zelfstandig en kan hij communiceren met handsignalen, maar de 35-jarige basketballer zal veel begeleiding nodig hebben om van zijn alcohol- en drugsmisbruik af te komen.

Odom werd bewusteloos gevonden in een bordeel even buiten Las Vegas, waar hij dagenlang zou hebben gefeest. Er zouden allerlei drugs in zijn lichaam zijn aangetroffen, waaronder cocaïne en een gevaarlijk alternatief voor viagra.