Topmodel Yfke Sturm kan zich niets meer van het surfongeluk van begin september herinneren. 

Dit vertelt Yfke in een interview aan Grazia.

'"Het had heel anders kunnen aflopen. Artsen in Londen zeggen ook: 'Je hebt geluk gehad dat de plank je niet twee of drie millimeter hoger of lager heeft geraakt'. Het is een wonder'', zegt Sturm.

"Ik kan me niets meer van het ongeluk herinneren, maar mijn vriend heeft alles gezien. Ik werd met een grote snee op mijn hoofd uit het water gehaald. Terwijl het bloed werd gestelpt, lag ik op de schoot van mijn vriend, in een boot richting het ziekenhuis. Na tien minuten kreeg ik een seizure, een soort epileptische aanval. Een halfuur later kwamen we bij de haven en kreeg ik mijn tweede aanval."

Nachtmerrie

Yfke werd na twee dagen uit een kunstmatig coma gehaald. '"Ik dacht dat ik ontwaakte uit een vervelende droom. Ik zag het ziekenhuis en kon het niet plaatsen. Pas toen ik voor de vierde keer wakker werd, drong het tot me door. Misschien was het toch geen nachtmerrie."

Ze vervolgt: "Het bizarre is dat ik twee dagen uit mijn leven mis. Ik ben me daardoor niet bewust geweest van de angst die iedereen heeft gehad. Van tevoren had ik nooit kunnen bedenken dat zoiets als jetsurfboarding tot een coma zou kunnen leiden. Nu denk ik wel twee keer na."