BNN-presentatrice Sophie Hilbrand is niet van plan naar de plastische chirurg te gaan. Dat is haar conclusie na de zoektocht die zij de afgelopen weken verrichtte in het programma Sophie in de kreukels.

"Ik heb zelden zo veel reacties gehad op een programma", vertelt Hilbrand. "De vraag houdt blijkbaar ontzettend veel mensen bezig. Iedereen weet wat de mogelijkheden zijn, maar veel mensen twijfelen of ze daar in mee moeten gaan."

Hilbrand is niet alleen van plan niets aan haar rimpels te doen, ze gaat donderdag demonstratief zonder make-up naar het Televizier-Ring Gala en staat met een aantal collega's die niet aan de botox willen op de cover van de VARA-gids.

Afgeragd

"Er zijn veel voors en tegens, en ik wil geen enkel individu veroordelen", legt Hilbrand uit.

"Maar ik heb wel ontdekt dat ik vind dat er iets tegenover al die perfectie moet staan die nu door veel mensen zo belangrijk gevonden wordt. Ik wil mensen alert maken op wat het betekent als je zo geminimaliseerd met je uiterlijk bezig bent, het wordt er echt niet gezelliger op."

Er zijn ook genoeg mensen die juist geen ding van hun uiterlijk willen maken en Hilbrand werpt zich graag op tot rolmodel van die groep. "Het geeft niet als je een afgeragd hoofd krijgt: dat is het leven nou eenmaal, ja mensen, we worden ouder, Het heeft geen zin om je vast te houden aan wat je ooit had."

Jong

De presentatrice ziet een glijdende schaal als het gaat om de strijd tegen rimpels. "Ik begon erover na te denken toen ik 35 was en de eerste rimpels kreeg. Maar ik heb ook meisjes gesproken van 17 die zich nu al bezighouden met de vraag of ze over twintig jaar een rondje botox moeten doen. Dat is ongezond, dan maak je het onderwerp veel groter dan het moet zijn."

De laatste uitzending van Sophie in de kreukels is op dinsdagavond 20 oktober op NPO3.