Filemon Wesselink is veranderd sinds hij als bekende Nederlander door het leven gaat. "Mijn vrienden en familie zeggen van wel."

Dat bekent de presentator donderdag tegenover het AD.

"Ik ben ongeduldiger geworden, maar ook onzekerder", vervolgt Wesselink die ook zegt dat een succesvol programma zorgt voor extra veel druk omdat de lat hoger ligt. "Daarnaast ben ik zelfbewuster geworden." Wesselink zegt dat de roem ook een positief effect op hem heeft gehad. "Ik ben socialer geworden, minder een einzelgänger."

Voor zijn nieuwe programma Fuck me I'm Famous onderzoekt Filemon wat bekend zijn met mensen doet. "Driekwart van de jongeren wil beroemd worden. Mensen denken dat roem hen gelukkiger maakt."

Freelance contracten

Waarom de presentator dit programma wilde maken? Hij kwam op het idee toen BNN met de VARA fuseerde en vaste contracten werden omgezet in freelance contracten. "Ik dacht: stel dat ik misluk? Wat stel ik nog voor als ik niet meer op tv kom", aldus de presentator. "Ik vroeg mij af of ik verslaafd was geraakt aan de aandacht. Dat leek me een mooi uitgangspunt voor een programma."