Lance Bass heeft in een interview verteld dat hij vroeger slachtoffer van een pedofiel is geworden. 

Dat vertelde hij woensdag in The Meredith Vieira Show.

Het 36-jarige lid van de voormalige boyband 'N Sync gaf toe "ongepast te zijn aangeraakt" door een pedofiel toen hij ongeveer 16 of 17 jaar oud was. Dit kwam ter sprake toen Bass en de interviewer over een andere zedenzaak aan het vertellen waren.

"Dit gebeurt ook bij mannen. Het werkt twee kanten op," aldus Bass. "Het is mij ook overkomen toen ik 16 of 17 jaar oud was."

Geen namen

Bass noemde geen namen van andere slachtoffers, maar zei wel dat er een mogelijkheid was dat de andere leden van 'N Sync ook slachtoffer werden van de persoon. "Toen we begonnen was er iemand die met ons werkte die ons ongepast aanraakte. Ik was er toen al van bewust, op 16-jarige leeftijd, dat deze man een pedofiel was en dat hij me raar aanraakte. Maar ik voelde me geen slachtoffer op dat moment, omdat ik er heel bewust van was."

De groep heeft nooit aangifte gedaan en het geheim gehouden voor politie of media. "We maakten er een soort van grapjes over. Het is niet grappig, maar als kind vind je dit gewoon raar. Ik ben blij dat we ons er bewust van waren en ons geen slachtoffer voelden."