Demi Lovato wil meer aandacht voor psychische aandoeningen en zet zich daarom in voor de campagne 'Be Vocal: Speak Up for Mental Health'.

De Amerikaanse zangeres maakte jaren geleden al bekend dat ze lijdt aan een bipolaire stoornis. Ze wil dat er door de campagne meer openlijk gesproken wordt over mentale aandoeningen.

Op een conventie in Washington vertelde Lovato maandag dat ze dinsdag politici zal ontmoeten om psychische stoornissen hoger op de politieke agenda te krijgen.

"Ik heb jarenlang geleden en wil in staat zijn om mensen te helpen. Ik wil proberen te voorkomen dat anderen zo lijden", vertelt de zangeres aan People. Ze pleit daarom voor uitgebreide politieke hervormingen, ze wil onder meer de gezondheidszorg toegankelijker maken.

Taboe

Haar voornaamste missie is echter om mensen anders tegen de ziekten aan te laten kijken: "Ik vind het belangrijk dat mensen het niet langer als taboe beschouwen er over te praten."

"Het komt heel vaak voor: één op de vijf volwassenen kampt met een mentale aandoening. Direct of indirect heeft iedereen dus wel te maken met dit probleem en met deze epidemie. Het probleem is dat mensen mentale aandoeningen niet zien als een psychische ziekte."