Wesley Sneijder is komende week druk bezig met de voorbereiding van het Nederlands elftal op de interlands tegen Kazachstan en Tsjechië, maar laat weten dat hij 'onmiddellijk' terug naar huis gaat als zijn vrouw bevalt.

Dat vertelt hij maandag aan De Telegraaf.

Hoewel Sneijders vrouw, Yolanthe Sneijder-Cabau, op 15 oktober is uitgerekend, twee dagen na de wedstrijd tegen Tsjechië, houdt de voetballer van Galatasaray rekening met alle opties.

"Als de bevalling begint, ga ik onmiddellijk terug naar Istanbul. Ik hoop dat het allemaal rustig blijft tot de vijftiende. Daarna mag het gebeuren."

De 31-jarige voetballer hoopt niet dat hij in het vliegtuig zit op het moment dat de bevalling van Yolanthe begint. "Ik maak heel wat vlieguren. Astana (hoofdstad van Kazachstan, red.) is vijf uur vliegen, dus dat is niet naast de deur."

Bal onder shirt

Sneijder maakte de zwangerschap in maart wereldkundig door tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Turkije na een doelpunt met de bal onder zijn shirt en een duim in zijn mond over het veld te lopen.

Onlangs vertelde het paar in Linda's Zomerweek dat het veel moeite kostte voor Yolanthe in verwachting raakte. Het wordt het eerste kindje voor het stel, dat in 2010 trouwde.

Sneijder heeft al een zoontje van negen jaar, Jessey, uit het huwelijk met zijn jeugdliefde Ramona.