Viola Holt staat op de kandidatenlijst van 50Plus voor de gemeenteraadsverkiezingen in november. De presentatrice is lijstduwer voor de gemeente Gooise Meren. 

"Welkom terug, Viola Holt", twittert Henk Krol zondagmiddag.

Op de website van 50Plus wordt Holt voorgesteld. "Ik kom uit een gezin waarin de politiek altijd een belangrijke rol speelde", vertelt de 66-jarige oud-presentatrice. 

"In mijn tv-periode had ik te weinig tijd om mij er mee te bemoeien, maar als ik zie hoe de gevestigde politieke partijen de ouderen verwaarlozen, dan is dat voor mij de motivatie om mij in te zetten voor de partij 50Plus." 

Ouderen

Ook Peter Holt, de man van Viola, heeft zich verkiesbaar gesteld voor de ouderenpartij. Holt gaat haar best doen haar man in de gemeenteraad te krijgen. "Het zou niet goed zijn als Muiden niet duidelijk in de nieuwe gemeenteraad Gooise Meren is vertegenwoordigd", legt ze uit.

"Daarom gaan we voor Peter een actie voeren in Muiden en Muiderberg om hem met voorkeurstemmen gekozen te krijgen." Holt presenteerde diverse programma's als De 5 Uur Show. Tegenwoordig werkt ze als Reiki-meester en oppas.

50Plus doet dit jaar voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op 18 november zijn tussenverkiezingen  in Gooise Meren, fusiegemeente van Bussum, Naarden en Muiden.