De ex-vriendin van Jim Carrey die onlangs zelfmoord pleegde met een overdosis medicijnen, gebruikte daarvoor pillen op naam van een alias van de acteur.

Cathriona White (28) werd maandagavond dood aangetroffen in een huis in Los Angeles. Rond het bed van de Ierse visagiste lagen volgens TMZ lege flesjes van pijnstillers, slaappillen en hartmedicijnen.

De medicatie was voorgeschreven door één arts. Justitie bevestigt aan TMZ dat het recept op naam stond van Jim Carrey, althans een alias van hem. Beroemdheden gebruiken vaak een schuilnaam in de apotheek uit oogpunt van privacy.

Een mogelijkheid is dat White de medicijnen heeft weggenomen uit Carreys woning, maar dat bevestigt justitie niet. Volgens TMZ willen rechercheurs een gesprek met Carrey. Hoewel het duidelijk is dat zijn ex overleed aan een overdosis, is nog niet bekend welke medicijnen haar fataal werden. Dit moet toxicologisch onderzoek uitwijzen.

Briefje

Cathriona White werd gevonden door vijf vrienden. Ze waren door haar gebeld. In het telefoongesprek had ze aangegeven radeloos te zijn, omdat Carrey de relatie onverwachts had beëindigd. Vijf dagen later werd ze dood gevonden. Ze liet een briefje achter voor haar ex.