Fatima Moreira de Melo vergeeft Chantal Janzen voor de sneer die ze uitdeelde tijdens het Televizier-Ring Gala zeven jaar geleden.

Dat vertelt ze zaterdag in Het Parool.

De ex-hockeyster bracht in 2008 een muzikale ode aan de sport tijdens het door Janzen gepresenteerde Televizier-Ring Gala. "Wat kan ze goed hockeyen, hè, die meid?", was destijds Janzens reactie.

"Ik heb haar een paar jaar later nog een keer gezien in een lunchtentje. Ze durfde niet naar me toe te komen en toen ben ik naar haar toegegaan. Ze zei: 'Ik had het nooit mogen zeggen en wat stoer dat je naar me toe komt, ik durfde niet.' Ik zei: 'Het is al goed'", aldus Moreira de Melo.

'Waanzinnig pijnlijk'

Wel voegt Moreira de Melo toe dat de opmerking van Janzen 'waanzinnig pijnlijk' was. "Ik ben echt van de humor, maar om iemand die net olympisch goud heeft gewonnen en die zich waanzinnig kwetsbaar opstelt in 'fucking' Carré met allemaal bekende mensen, om die dan af te zeiken, en ook nog eens haar hockeycarrière erbij, dat is zo'n totaalpakket van disrespect."

Toch koestert de ex-hockeyster dus geen wrok tegen Janzen. "Het is ook wel prima, dingen gebeuren. Kijk, als het niet om mij was gegaan, denk ik dat ik er ook om had gelachen."

Fatima Moreira de Melo vergeeft Chantal Janzen voor belediging
Fatima Moreira de Melo vergeeft Chantal Janzen voor belediging