De ex-vrouw van John Frusciante eist van de voormalig Red Hot Chili Peppers-gitarist een maandelijkse bijdrage van 75.000 dollar, omgerekend bijna 67.000 euro om haar luxe leefstijl te kunnen voortzetten.

In de scheidingspapieren las TMZ dat Nicole Frusciante niet rond kan komen van de maandelijkse bijdrage van 20.000 dollar. Ze beweert dat het een enorme stap terug is vergeleken met het leven wat ze gewend was. Als getrouwde vrouw beschikte ze over drie woningen, persoonlijke assistenten en een eigen muziekstudio.

Frusciante zegt dat de gitarist haar na de scheiding heeft achtergelaten met een bankrekening waarop nog geen 30.000 dollar stond. Ze wil toegang tot zijn fortuin dat volgens haar veertien miljoen dollar bedraagt. Het koppel was bijna vier jaar getrouwd. In mei vroeg ze de scheiding aan.

John Frusciante werd in 1988 gitarist van The Red Hot Chili Peppers. Hij maakte de wereldwijde doorbraak van de groep mee en koos in 1992 voor een solocarrière. In plaats daarvan kwam hij echter in een ernstige drugsverslaving terecht. Eenmaal afgekickt keerde hij in 1998 terug bij de Peppers, om in 2009 wederom voor een sololoopbaan te kiezen. Hij wordt door velen als één van de beste rockgitaristen van de afgelopen decennia beschouwd. Dit jaar verleende Frusciante zijn medewerking aan het nieuwe studioalbum Paper Gods van Duran Duran.