Ferry Doedens vertelt openhartig over zijn drugsverslaving, Kim Kardashian en Kanye West verbouwen het Witte Huis, Arnie komt misschien terug naar GTST en André Hazes Jr. heeft geen contact meer met zijn moeder en zus. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Iedereen maakt fouten, maar als je een bekende Nederlander bent, dan weet iedereen meteen van die fouten af. En dat is best pittig, vraag dat maar aan Ferry Doedens.

Ferry deed afgelopen week voor het eerst zijn verhaal over zijn drugsverslaving. De Goede Tijden Slechte Tijden-acteur kampt met een cocaïneverslaving, waarvoor hij onlangs enkele weken in Thailand in een afkickkliniek zat.

De acteur gebruikte op zijn achttiende voor het eerst cocaïne. "Gewoon een keer op een feestje." En bleef daarna "zo af en toe" gebruiken. Dat af en toe werd steeds vaker. "Een sneeuwbaleffect totdat ik het op het laatst gewoon bijna dagelijks deed."

Het liegen over zijn problemen hield de acteur lang vol. Hoewel vrienden en familie vermoedens hadden, zagen ook zij niet dat de acteur verslaafd was. "Nuno wist er niets van", vertelde Doedens over zijn vriend. "Ik wist het zo goed te verbergen en durfde niet eerlijk te zijn. Ik durfde het niet te vertellen uit schaamte."

ZIjn verslaving kwam toch uit en en Doedens bracht 26 dagen door in een afkickkliniek, waar hij naar eigen zeggen best langer had willen blijven, maar waar hij geen tijd voor had door zijn verplichtingen in Nederland.

Die verplichtingen, die zijn door de verslaving van Ferry binnenkort voorbij: hij kwam te laat tijdens opnamedagen bij de populairste soap van Nederland. Dat kostte hem zijn baan.

De acteur heeft echter de hoop zijn rol als Lucas ooit weer te kunnen oppakken. "Ik ben nog niet klaar met m'n rol, maar voor nu is de deur dicht en daar heb ik zelf voor gezorgd. Als ik terug zou willen, dan zal ik heel hard moeten vechten."

En hoewel het ingewikkeld is om in de spotlights te staan als je door zo'n heftige periode gaat, helpt het Ferry toch ook. Want nu alle blikken op hem gericht zijn, denkt hij niet snel weer de fout in te gaan.

"Iedereen weet het nu, heel Nederland, en ik krijg maar één kans van m'n moeder, m'n vriend en van het publiek. Die ga ik niet verknallen."

Kanye for president

Normale mensen bespreken grote levensveranderingen, zoals het solliciteren naar een nieuwe baan, met hun partner. Maar als je beroemd bent, dan doe je dat een tikkeltje anders. Zo vindt Kanye West in elk geval dat het hoort.

Want meneer deed enkele weken geleden de verrassende uitspraak: "Ik ga voor het presidentschap in 2020!". Nu blijkt dat niet alleen de hele wereld die uitspraak niet had zien aankomen, zelfs zijn vrouw Kim Kardashian wist van niks.

"Ik weet ook niet of die aankondiging op de planning stond, of dat hij het zich op dat moment bedacht. Het is thuis niet besproken. Het is een belangrijk onderwerp om eerst met je echtgenote te bespreken. Maar ik denk dat het heel leuk kan worden."

Een belangrijk onderwerp? Hemeltjelief, Kim. Dat is nogal een understatement. Niet alleen moet je dan verhuizen naar Washington en waarschijnlijk de realityserie met de hele familie stopzetten, maar daarbij ben je dan gewoon First Lady. En je echtgenoot de machtigste man op aarde.

Niet dat Kanye en Kim al erg bezig zijn met politieke onderwerpen, welnee. In huize West-Kardashian praten ze over de echt belangrijke dingen in het leven: de inrichting van het Witte Huis. Want Kanye heeft nogal wat eisen, dus het stel kan maar beter de plannen klaar hebben liggen willen ze nog een beetje genieten van zijn geweldige smaak.

"Ik zei al dat hij ook voor een tweede termijn moet gaan, want hij wil dat hele gebouw opnieuw inrichten en als we er maar vier jaar zitten kunnen we er niet optimaal van genieten", aldus Kim lachend.

Opluchting voor Kim en Kanye: mocht Donald Trump na de verkiezingen van 2016 president worden, zal hij het ze niet te ingewikkeld maken met de inrichting. Donald vindt namelijk dat het Witte Huis een iconisch gebouw is en dat daar vooral niet te veel aan gedaan moet worden. De gouden pilaren die nu in zijn woning in New York staan, laat hij dan dus ook achterwege.

Arnie

Reinout Oerlemans is een succesvolle zakenman, woont in de Verenigde Staten en heeft een prachtige vrouw en kinderen, maar stiekem, heel stiekem heeft hij toch een wens: nog één keer Arnie zijn.

In 1996 vertrok Oerlemans bij Goede Tijden Slechte Tijden, na zes jaar in de soap te hebben gespeeld. Jarenlang wilde hij niets weten van een terugkeer in de soap, maar nu GTST 25 jaar op televisie is, begint het toch te knagen. Tijdens een bezoek aan de set merkte hij hoe erg hij de soap gemist heeft.

"Het was zo leuk om te zien en het maakte veel bij me los. De mogelijkheid is er om ooit terug te komen en ik zeg nooit nooit."

Helemaal zeker weet Reinout het niet meer, maar volgens hem kan het best dat Arnie weer terugkomt. "Arnie heeft een vliegtuigongeluk gehad in Zuid-Amerika als ik het me goed herinner. Maar ik weet dat mijn botten nooit zijn teruggevonden."

Fans van de soap zien het graag gebeuren: nu Linda (zijn ex, gespeeld door Babette van Veen) terug is, kan het alleen maar heel smeuïg worden.

Geen contact

Jarenlang was de familie van wijlen André Hazes ongelofelijk hecht: Roxeanne en André Jr. bleven dicht bij hun moeder wonen, noemden haar hun beste vriendin en André ging zelfs zover dat hij met een kopie van zijn moeder wilde trouwen.

Dat zelfs de hechtste familie van Nederland uit elkaar kan groeien, bevestigde André Jr. afgelopen week zelf. Heel lang deed de familie geheimzinnig, ondanks geruchten dat het niet zo lekker ging, maar nu had de zanger er genoeg van. Hij wilde de waarheid naar buiten hebben.

"Waar het precies is misgegaan? Ik weet het niet. Je hoopt dat je moeder trots is op de vriendin met wie je thuiskomt. In het begin was het een heel moeilijke situatie voor mij. Ik ben een tijdlang heel erg verdrietig geweest, omdat ik het gewoonweg niet kan begrijpen. Maar dan komt er een moment dat je boos wordt. Ik ging steeds meer boven de ontstane situatie staan. Ik wilde mijn leven er ook niet meer door laten beïnvloeden."

Die vriendin, die is zestien jaar ouder. Of dat de reden is voor de botsing tussen mama Hazes en zoon Hazes is niet duidelijk, maar het werd door verschillende bronnen al eens benoemd. Dat Rachel zelf bijna twintig jaar jonger was dan André Sr. zullen we maar even vergeten.

Het is te hopen voor de familie dat het snel weer goed komt: in maart staan optredens voor Holland Zingt Hazes op de planning en met je zus op het podium terwijl iedereen weet van de onenigheid, is een tikkeltje ongemakkelijk.