Bénédicte Ficq is teruggekomen op haar besluit om niet langer advocaat te zijn van Badr Hari. 

Dat meldt het advocatenkantoor van Ficq, MKFW, dinsdag.

"Vruchtbaar overleg met Badr Hari heeft geresulteerd in herstel van de relatie advocaat-cliënt. Nadere informatie zal niet verstrekt worden", aldus MKFW op Twitter.

Het kantoor maakte op 19 september juist bekend dat Ficq "om haar moverende redenen" had besloten om de verdediging van Hari neer te leggen. Ook toen werd er niet bekend gemaakt welk argument hier aan ten grondslag lag.

Mishandelingen

Badr Hari werd vorig jaar door de rechtbank schuldig bevonden aan een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Een van de slachtoffers was zakenman Koen Everink, die tijdens het dance-evenement Sensation White in 2012 door Hari geslagen zou zijn.

Hari kreeg van de rechtbank een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De procedure in hoger beroep richt zich tegen het oordeel van de rechtbank.

Het OM heeft in hoger beroep drie jaar celstraf tegen Hari geëist. Op 29 oktober doet het hof uitspraak.

Vechtsportgala

Ficq wist het hof ervan te overtuigen haar cliënt de uitspraak in vrijheid af te laten wachten. Een van haar argumenten was dat Hari in het weekeinde erna in Marokko zou deelnemen aan een vechtsportgala. Later bleek dat niet het geval.

In een brief liet de advocate het gerechtscollege weten ''dat haar achteraf is gebleken dat het toernooi in Marrakesh al voor de zitting van vrijdag was uitgesteld en dat zij het hof daarover onopzettelijk onjuist heeft geïnformeerd''.