Christina Pensa heeft beslag laten leggen op de banktegoeden, huizen en inkomsten van haar ex-echtgenoot Ruud Gullit. De oud-voetballer zou al twee jaar niet de volledige kinderalimentatie betalen.

Dat meldt haar advocaat aan De Telegraaf.

De rechtbank in Amsterdam heeft onlangs toestemming voor de beslagleggingen verleend, op basis van een eerder vonnis van de rechtbank in Milaan.

De Italiaanse zegt al twee jaar niet de volledige alimentatie voor Quincy (24) en Cheyenne (21) te hebben ontvangen. In totaal zou het om een bedrag van zo'n 140.000 euro gaan. Pensa zegt uit haar woning te zijn gezet "door de wanbetaling" van haar ex.

Schulden

Haar advocaat meldt aan de krant dat Gullit meent niet aan de betalingen te kunnen voldoen omdat hij grote schulden heeft bij de Belastingdienst. Onderzoek zou volgens de raadsman hebben uitgewezen dat dit niet klopt.

De raadsman van Pensa was niet bereikbaar voor commentaar.

Zomermaanden

Pensa heeft eerder beslag laten leggen op de woningen van de oud-voetballer: in 2010 hield Gullit zich volgens zijn ex ook niet aan zijn betalingsverplichtingen. Destijds betaalde Gullit de alimentatie wel, maar voldeed hij niet aan de betalingen die hem door een rechter in Milaan werden opgelegd.

Gullit moest destijds een bedrag betalen aan zijn ex-vrouw als hij ervoor koos hun twee kinderen in de zomermaanden niet in huis te nemen.