Zangeres Jewel zegt in de jaren negentig een relatie te hebben gehad met Sean Penn. De filmmaker had Jewel gevraagd muziek te maken bij zijn film The Crossing Guard, waarna de vonk oversprong.

Dat schrijft de zangeres volgens diverse Amerikaanse media in haar memoires. 

Penn vroeg de zangeres mee te werken aan zijn film door haar thuisnummer te bellen. "Ik gaf hem mijn mobiele nummer en dacht dat ik nooit meer wat van hem zou horen", schrijft de 41-jarige Jewel. 

Flirt

"We spraken elkaar veel over de telefoon en het was een fantastische flirt", aldus de zangeres. Ze had niet het idee dat Penn serieuze bedoelingen had met haar. "Hij begon me het hof te maken, volgde me op tournee", herinnert ze. 

De twee gingen ook samen naar het filmfestival van Venetië. "Sean fluisterde dan in mijn oor en vertelde over iedereen die er rondliep. Het was niet mijn wereld en zou dat waarschijnlijk ook nooit worden. Sean liet me Montmartre (Parijs, red. ) zien en schreef me briefjes die hij verstopte in mijn zakken."

Gebroken hart

Uiteindelijk werd Jewel naar eigen zeggen verliefd, maar de relatie eindigde, waarna Penn terug ging naar Robin Wright, met wie hij twee kinderen heeft.

Dat brak Jewels hart, vertelt de zangeres aan radiopresentator Howard Stern. "Ik vond het moeilijk. Door hem voelde ik me goed over mezelf en dat had ik hard nodig."