Sean Penn heeft Empire-regisseur Lee Daniels aangeklaagd voor smaad. 

De Amerikaanse acteur heeft dinsdag bij de rechtbank in New York een claim ingediend van 10 miljoen dollar, omgerekend bijna 9 miljoen euro, omdat Daniels onlangs in The Hollywood Reporter Penn als voorbeeld aanhaalde als iemand die vrouwen mishandelt.

Het interview ging over de juridische problemen van Empire-acteur Terrence Howard. Hij werd door zijn ex-vrouw Michelle Ghent aangeklaagd voor mishandeling.

Lee zei daarover: ''Terrence doet niets anders dan Marlon Brando of Sean Penn en plotseling wordt hij gedemoniseerd. Dat is de tijdgeest en zegt iets over waar we nu staan in Amerika."

Roekeloos

Penn vindt de beschuldiging roekeloos, fout en lasterlijk en wijst er in de rechtbankstukken op dat Howard de mishandeling van tenminste één vrouw publiekelijk heeft toegegeven en naar verluidt ongeveer vijf keer is gearresteerd voor zijn losse handjes. Penn vindt de uitspraken ook ongehoord omdat het lijkt alsof Daniels het wangedrag van Howard door de vingers ziet.

Penn vindt de vergelijking met Terrence Howard ongepast, vooral omdat hij zelf nooit is gearresteerd of veroordeeld voor huiselijk geweld. De advocaat van Penn zegt tegen E! News: ''Sean is al jaren doelwit van valse beschuldigingen en roekeloze aanvallen. Dit is daar een recent voorbeeld van."