De Britse premier David Cameron heeft met een indirect grapje voor het eerst gereageerd op de bizarre verhalen over vermeende 'jeugdzonden' die in een biografie over hem staan. 

Tijdens een etentje met geldschieters van de Conservatieve Partij vertelde Cameron volgens de krant The Guardian dat hij naar het ziekenhuis was geweest omdat hij last had van zijn rug ''door te energiek houthakken''.

De fictieve arts zei dat hij een injectie nodig had. ''This will just be a little prick, just a stab in the back'', zou hij tegen de premier hebben gezegd. ''Dat vatte mijn dag wel zo'n beetje samen'', aldus de premier.

'Prick' betekent zowel prik als mannelijk geslachtsdeel. De opmerking over ''in de rug steken'' was duidelijk gericht aan de schrijver van de ongeautoriseerde 'wraakbiografie', zijn vroegere vriend en voormalig vicevoorzitter van de partij Michael Ashcroft. De twee liggen al jaren met elkaar overhoop.

Het meest opzienbarende verhaal dat Ashcroft optekende, komt van een anonieme Conservatieve parlementariër. Cameron zou als student ooit zijn geslachtsdeel in de bek van een dood varken hebben gelegd tijdens een ontgroeningsritueel van een elitaire club in Oxford.