Yolanthe Sneijder-Cabau doorbreekt binnenkort het stilzwijgen op sociale media. ''Wanneer ik mijn online comeback maak weet ik nog niet precies, maar het zal niet lang meer duren."

Dat schrijft ze in haar column in Grazia.

De laatste keer dat Sneijder-Cabau op sociale media van zich lieten horen, was op vrijdag 27 februari. "Tijdens mijn zwangerschap heb ik ervoor gekozen om alles naar de buitenwereld wat rustiger aan te doen'', legt ze uit.

"Ik kijk af en toe naar de lieve reacties die nog steeds binnenkomen en besef dan hoe fijn het is dat het me zo gegund wordt."

Voor de hoogzwangere Sneijder-Cabau zijn de laatste loodjes aangebroken. "Die wegen het zwaarst. Ondanks dat ik merk dat ik nu meer vocht vasthoud en het indalen van de baby voelbaar begonnen is, mag ik absoluut niet klagen. Ik heb een hele fijne zwangerschap gehad en het geluk dat ik tot de laatste weken heb kunnen doorwerken."

Niet tastbaar

"Eigenlijk ben je al moeder tijdens de zwangerschap, maar het is nog niet tastbaar en daardoor een beetje onwerkelijk. Het belangrijkste leer en ontdek je denk ik pas wanneer de baby er is. Maar qua rust en voorbereidingen thuis ben ik er wel helemaal klaar voor."