Azealia Banks heeft zich maandagavond (lokale tijd) flink misdragen tijdens een vlucht van New York naar Los Angeles. De rapper zou een man in zijn gezicht hebben gespuugd en hebben geslagen.

Dat meldt TMZ op basis van meerdere getuigen en een video.

De ruzie zou zijn ontstaan toen Banks probeerde het vliegtuig zo snel mogelijk te verlaten. De rapper zat in rij zes, maar kwam in rij drie vast te staan achter een Frans koppel. De man en vrouw hadden moeite met het meenemen van hun bagage. 

Banks probeerde langs het stel te glippen, maar werd daarbij tegen gehouden door de man, die zijn hand uitstak. De rapper zou vervolgens zo kwaad zijn geworden dat ze de man in zijn gezicht spuugde en sloeg en probeerde zijn shirt kapot te maken.

Tot bedaren

Op een video is te zien hoe een van de werknemers van het vliegtuig vervolgens probeerde de rapper tot bedaren te brengen en daarbij haar koffer vasthield. Ook daar zou vervolgens flinke ruzie door zijn ontstaan, waarbij Banks de steward heeft uitgescholden.

Uiteindelijk is de politie ter plaatse gekomen en heeft met de rapper gesproken. Banks wordt echter niet vervolgd: het Franse stel heeft besloten geen aanklacht in te dienen. 

Banks beweerde tegenover de politie dat de man haar in haar gezicht had geslagen. "Ik tolereer het niet als mannen me aanraken", aldus de rapper.