Jaap Jongbloed is na een relatie van acht jaar weer vrijgezel. De presentator en zijn vriendin Quirine Melssen hebben hun relatie beëindigd.

Dat bevestigt de 60-jarige presentator aan Story.

"Het klopt: Quirine en ik hebben onze relatie drie maanden geleden beëindigd. We vonden het beter om als goede vrienden verder te gaan. Tja, het is gebeurd en verder kan ik er niets over zeggen", aldus Jongbloed.

De Vermist-presentator ontmoette Quirine acht jaar geleden, vlak na zijn scheiding van Saskia, met wie hij drie kinderen kreeg.

"De kans dat je na een relatiebreuk nog iemand vindt op wie je zo verliefd wordt, is erg klein. Ik prijs me gelukkig dat het mij is overkomen. Quirine is een geweldige vrouw, iemand met wie ik kan lachen en praten. We vullen elkaar aan en dat is fijn", vertelde hij destijds.

Expeditie Robinson

Ingewijden vertellen dat Jongbloed tijdens de opnames van Expeditie Robinson er achter kwam dat het beter was de relatie te beëindigen. "Er was geen sprake van ruzie of gedoe. Ze zijn samen op zoek gegaan naar een huis voor haar. Jaap heeft Quirine daarna ook geholpen met de verhuizing."