We schreven vorige week nog hoe je je per e-mail aan kon melden voor diverse tv-programma's. Leuk, meedoen aan een kennis-quiz of aan reality-tv zoals The Bar. Dat kandidaten niet altijd zorgvuldig worden 'gescreend' bleek uit het geheimzinnige bericht dat op de redactie binnenkwam. Een prostituee op tv?

We moeten bekennen nooit naar The Bar te kijken en daarom weten we ook niet over wie dit bericht gaat. Maar opmerkelijk is het zeker. Lees maar mee, we citeren: "Hoi, vreemd nieuwtje via mijn dagboek over een van deelnemers aan the bar:
www.lkeijser.dds.nl/liefdagboek.html

We zouden de redactie van Achterklap niet zijn als we niet onmiddellijk zouden gaan kijken op de site, en jawel, we kwamen op een virtueel dagboek terecht. De schrijver is Lukas Julius Keijser, een medewerker van het NRC/Handelsblad (misschien een freelancer).In zijn dagboek lezen we het volgende: "Jongenshoer in The BarVreemd: keek naar The Bar, bleek er een jongen aan deel te nemen die ik eens heb geïnterviewd voor NRC naar aanleiding van een expositie over jongenshoeren. Hij was er dus ook 'zo een'. Heb wel beetje met hem te doen. Hij doet zo raar op tv. Heb een beetje rond gebeld en de programmamakers bleken van niets te weten. Hoe is het mogelijk dat zoiets onbekend blijft? Lees ook mijn stukje in de NRC van vandaag: Het moet steeds extremer."

Of het waar is, weten we niet. Maar één ding is zeker: na het lezen van dit bericht zitten wij de eerstvolgende keer aan de tv gekluisterd als The Bar wordt uitgezonden!