Zanger Dean Saunders (34) uit Hoorn verdwijnt wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft drie jaar achter slot en grendel. 

Volgens de aanklaagster heeft hij vorig jaar de auto van zijn voormalige schoonouders in brand gestoken en zijn ex-vriendin neergeslagen, zo bleek dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar.

Saunders ontkent. Naar eigen zeggen was hij op de avond van de brandstichting ergens anders. Hij zou op weg zijn geweest naar ''best een kinky date'' in Apeldoorn, beweerde hij.

"Ik heb dit niet gedaan. Mijn zoon had daar kunnen slapen, de opa van mijn kind sliep daar. Als ik erachter kom wie het heeft gedaan, dan doe ik misschien wel iets waarvoor ik wel ga zitten. Maar ik heb deze brand niet gesticht."

En in de ruzie met zijn ex zou hij alleen afwerende bewegingen hebben gemaakt toen zij hem sloeg.

Hersenschudding

Volgens de officier van justitie klopt die verklaring niet. De vrouw liep een hersenschudding en een gekneusde onderkaak op en moest twee weken vloeibaar voedsel nemen.

En dan was er nog het Whatsapp-verkeer tussen de ex-vriendin en Dean's broer Ben, die getuige was. Zij: ''Waarom die klap?" Hij: ''Ik hoorde het en zag je liggen, niet normaal. Heb ik net ook gezegd."

Mishandeling

Volgens het OM liegt Saunders niet alleen over de mishandeling. De aanklaagster stelt ook dat hij de reis naar Apeldoorn uit zijn duim heeft gezogen.

Tot een afspraakje kwam het niet omdat de zanger het huis niet kon vinden dat hij zocht. Maar volgens het OM is de auto van Saunders nergens op de route naar Apeldoorn door camera's gesignaleerd en blijkt ook uit telefoongegevens dat hij de bewuste reis die avond nooit heeft kunnen maken.

Saunders zegt dat hij  de route heeft nagereden. Hij deed er vanuit zijn woonplaats 1 uur en 8 minuten over. Maar hoe is het dan mogelijk dat zijn telefoon om acht minuten voor middernacht een telefoonmast in Hoorn aanstraalt en vijf kwartier later weer, vraagt de voorzitter van de rechtbank.

"Geen idee, weet u het? Ik denk dat die mast niet in orde was. Dat moet wel. Iets anders kan het niet zijn geweest."

Schandpaal

Saunders is onschuldig aan de schandpaal genageld, vindt hij.

"Ik ben een publiek figuur. Het staat weer overal. Vanmorgen kom ik hier naartoe, was het op 538. Ik word neergezet als een vader die zijn kind heeft willen vermoorden. Omdat mijn telefoon een tijdje heeft uitgestaan. Komaan zeg."

De uitspraak in de zaak volgt op 6 oktober.