Snoop Dogg lanceert een webcommunity die zich gaat richten op wietliefhebbers. Dat kondigde de rapper aan tijdens de techconferentie TechCrunch Disrupt.

Dat meldt AD dinsdag.

De nieuwe website heet Merry Jane en gaat in oktober van start, vertelden de muzikant en zijn zakenpartner Ted Chung volgens Amerikaanse media. De community zal aanvankelijk worden getest voor 420 gebruikers. Zij kunnen dan exclusieve interviews met beroemdheden en nieuws uit de wereld van marihuana lezen. Ook acteur Seth Rogen zal materiaal aanleveren voor de website.

"Ik geniet van wiet om medische redenen", vertelt Snoop Dogg die bekendstaat als fervent wietroker. "Ik zie altijd mooie dingen om me heen. Ik ben er altijd een voorstander van geweest." 

Taboe

De website wil met de betrokkenheid van beroemdheden het taboe rond wietgebruik verder doorbreken. "Er zitten zoveel mensen in de kast. Wij geven ze de mogelijkheid om uit de kast te komen en ze te laten toegeven dat ze ervan houden wiet te roken", verklaart de rapper, die zelf nogmaals duidelijk maakt bij die groep te horen: "Mijn naam is Snoop Dogg en ik ben een stoner."