Tracy Morgan kreeg zondagavond tijdens de Emmy Awards een staande ovatie tijdens zijn verrassingsoptreden in Los Angeles. De komiek, die door een auto-ongeluk ruim een jaar uit de roulatie was, verscheen op het podium om de prijs voor beste dramaserie te overhandigen aan de makers van Game of Thrones.

"Met dank aan mijn doktoren en mijn prachtige vrouw kan ik vanavond hier beide benen staan", aldus de acteur.

"Pas sinds kort voel ik me weer als mijzelf", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Morgan. Op Twitter plaatste de komiek nog een foto samen met acteur Jon Hamm. "Wat voelt het goed om weer terug te zijn. Ik hou van jullie allemaal!"

Ook voor oud-collega Tina Fey was de komst van Morgan een grote verrassing. "Ik wist niet dat hij hier zou zijn. Ik zag hem achter de coulissen en we moesten beide meteen huilen." Actrice Jane Krakowski (30 Rock) zegt dat het een onwerkelijk moment was. "Het was mijn hoogtepunt van de avond."

Eerder werd al bekend dat de 46-jarige Morgan in oktober zijn te zien is bij Saturday Night Live. Hij treedt op als host tijdens de derde aflevering. De komiek en acteur, die eind augustus trouwde, raakte in juni vorig jaar ernstig gewond bij een ongeluk, waarbij zijn goede vriend en mentor James McNair om het leven kwam.