Carice van Houten verscheen zondagavond in Los Angeles (lokale tijd) bij de Emmy Awards op de rode loper in een lichtroze avondjurk van Dior Coutoure. De actrice, die de rol van Melisandre of Asshai speelt in Game Of Thrones.

Het was erg heet op de rode loper. "Zweterige Emmy's", twitterde Van Houten bij een screenshot van het weerbericht, waarop was aangegeven dat het zelfs aan het begin van de avond nog boven de dertig graden was.

Zaterdagavond kwam de 39-jarige actrice al in de stemming tijdens een BAFTA-feest in Los Angeles. Ook daar droeg ze een lichtroze jurk. Ze plaatste een foto van haar en haar Game of Thrones-collega Gwendoline Christie (Brienne van Tarth) op Instagram.

Andere Game of Thrones-acteurs op de rode loper waren onder anderen Sophie Turner, John Bradley, Alfie Allen, Conleth Hill en Nikolaj Coster-Waldau.

Michiel Huisman

Het is niet duidelijk of Michiel Huisman, die ook een vaste rol heeft in de serieals Daario Naharis, aanwezig is zondag. Hij is niet gezien op de rode loper.

Game Of Thrones is maar liefst 24 keer genomineerd voor een Emmy. Eerder deze maand won de serie al acht Creative Arts Emmy's, voor categorieën als stunts en geluidsmontage.

Hitte

Veel sterren hadden last van de hitte bij aankomst bij de Emmy Awards zondagavond in Los Angeles. Olivia Culpa viel zelfs bijna flauw op de rode loper, meldt New York Daily News.

De actrice en voormalig Miss USA werd snel geholpen door het aanwezige medisch personeel. Inmiddels gaat het weer goed met haar.

Ook Mario Lopez had last van de hitte. Hij werd gespot met een shirt dat volledig doorweekt was van het zweet. Inmiddels heeft hij zijn shirt vervangen.