Lisanne Herder is vrijdag overleden. Ze deed in 2011 mee aan het tv-programma Holland's Got Talent. Herder leed aan diverse ziektes en liet euthanasie plegen.

"Zij toonde door haar optreden aan dat je nooit moet twijfelen aan je eigen kunnen wat andere er ook van zeggen", schrijft Gordon op Facebook. Hij was tijdens haar optreden jurylid van het tv-programma.

"Ik zie haar nog zo binnenrijden en wat was ik geraakt door haar positiviteit ondanks al haar lichamelijke en geestelijke gebreken", aldus de presentator. 

Herder had diverse lichamelijke beperkingen en was gebonden aan haar rolstoel. Daarbij had ze borderline en hoorde ze stemmen in haar hoofd. "Het gevecht psychisch en de lichamelijke klachten zijn genoeg geweest", schreef Herder over haar zelfgekozen dood.

De comédienne was ook te zien in een aflevering van Je zal het maar hebben van BNN. "Ik heb keihard geprobeerd gelukkig te zijn, dat is me heel soms een beetje gelukt. En nu ben ik opgelucht dat het einde daar is." 

Gordon wenst haar familie en vrienden sterkte en "licht toe om dit verlies te dragen in de wetenschap dat ze in ieder geval heeft laten zien, horen en weten wie zij echt was."