Actrice Joan Collins (82) kreeg pas twee weken geleden te horen dat haar zus borstkanker had. Dit meldt People. Joan Collins vertelt People dat ze diepe bewondering heeft voor haar zus Jackie die zaterdag op 77-jarige leeftijd overleed in Los Angeles. 

De Britse actrice is kapot van verdriet door het verlies. ''Vaarwel prachtige zus. Ik hou van je en zal je voor altijd missen. Rust zacht'', twitterde Collins zondag.

''Ze was mijn beste vriendin'', licht ze toe aan People. ''Ik bewonderde haar hoe ze met haar ziekte omging. Ze was een prachtig en moedig persoon en ik hield van haar."

Geheim

Volgens People hield de schrijfster Jackie Collins jarenlang voor haar omgeving verborgen dat ze borstkanker had. Zelf kreeg ze de diagnose 6,5 jaar geleden te horen. Ze nam alleen haar drie dochters in vertrouwen. Ze informeerde haar zus Joan Collins pas twee weken geleden.

De schrijfster vertelde People in haar laatste interview, dat ze vorige week gaf, dat haar zus geschokt reageerde op het nieuws. ''Ze had geen idee. Het was erg emotioneel." Jackie Collins wilde haar zus niet belasten met haar ziekte.

''Het zou grote invloed op haar hebben gehad. Ik vond dat ze dit er niet bij kon hebben in haar leven. Ze is erg positief en heel sociaal, maar ik weet niet hoe sterk ze is. Dus ik wilde haar hier niet mee belasten", aldus Collins.

Reacties

Ook Sandra Bullock reageert op de dood van de Britse schrijfster. De actrice speelde in haar beginjaren in de miniseries Lucky en Chances, gebaseerd op werk van Collins. "Die slimme, getalenteerde en prachtige vrouw heeft het pad voor velen van ons geplaveid zodat wij een prettigere reis konden afleggen, met of zonder hakken", laat Bullock weten in een verklaring

"Brilliant, zonder angst, prachtig, grappig, ondeugend, loyaal, dapper. Ik ben er kapot van", twitterde komiek Kathy Graffin. "Geschrokken en kapot van de dood van Jackie Collins", twitterde Sharon Osbourne. 

People meldt dat de herdenkingsdiensten voor Jackie Collins in zowel de Verenigde Staten als Groot-Brittannië in besloten kring zijn.