De Britse actrice Sienna Miller heeft een rol op Broadway afgeslagen omdat ze slechts de helft zou krijgen van het salaris van haar mannelijke tegenspeler.

Dat meldt de Amerikaanse blog ThinkProgress.

"Het was een toneelstuk voor twee personen, en ik zou de helft krijgen van wat hem werd betaald", aldus Miller. "Daarom heb ik het aanbod afgeslagen."

De actrice meldde er overigens niet bij om welke voorstelling het precies ging. Miller was het afgelopen jaar te zien in een nieuwe versie van de musical Cabaret en in de bioscoophit American Sniper.

American Hustle

De salarisverschillen tussen mannen en vrouwen is de afgelopen jaren een heikel onderwerp in Hollywood geworden. De zaak kwam aan het rollen toen na de Sony-hack uit geheime mails bleek dat de acteurs in Oscar-film American Hustle veel meer betaald kregen dan hun vrouwelijke tegensplers.

In navolging hiervan protesteerden Jane Fonda en Lily Tomlin onlangs omdat ze veel minder betaald kregen dan tegenspelers Martin Sheen en Sam Waterston in komedieserie Grace and Frankie.

Ook Charlize Theron eiste een loonsverhoging toen ze er achter kwam dat ze maar liefst 10 miljoen dollar minder kreeg dan haar tegenspeler Chris Hemsworth in de film The Huntsman.