Emile Ratelband vecht buiten en binnen de rechtbank, Danny Froger met een slok te veel achter het stuur, Cara Delevingne maakt ruzie op Twitter en Ronald de Boer is blij jong opa te worden. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Emile Ratelband is een zogenaamde "positiviteitsgoeroe". Dan zou je denken dat hij altijd blij is en overal het goede in ziet. Dat hij positief in het leven staat, gelukkig is en dat andere mensen ook probeert mee te geven, maar dat lijkt toch niet helemaal het geval.

Donderdag moest Emile voor de rechtbank in Dordrecht verschijnen voor de vermeende mishandeling en bedreiging van zijn ex-vrouw Moon. Moon zou zijn geslagen en geschopt door haar ex en Emile zou hebben gedreigd haar het leven zuur te maken.

Die rechtbank kwam Emile echter niet zomaar in: niet alleen stond er een heel leger aan entertainmentjournalisten, ook stond daar de man die een boek schreef over Ratelband. Een boek waar Ratelband op z'n zachtst gezegd niet blij mee is.

Als je de hele tijd negatief in de media verschijnt, is het wellicht een goed idee om hard door te lopen en iedereen even te negeren, in elk geval tot na de rechtszaak. Dat vond Emile echter niet: niet alleen sprak hij met de media, maar ook haalde hij flink uit naar schrijver Henk Verhaeren. Letterlijk. Hij sloeg het boek dat Verhaeren hem wilde aanbieden uit de handen van de schrijver en ook de telefoon van de biograaf kwam op de grond terecht.

Eenmaal binnen ontkende Emile de vermeende mishandeling van zijn ex en ook van de bedreiging zou niets kloppen. Moon zou bezig zijn met het opbouwen van een dossier om het gezag over de kinderen te krijgen en daarom de zaak zijn gestart.

De rechter zag het toch een beetje anders en besloot Emile een straf op te leggen voor het schoppen van zijn ex. Voor slaan en de bedreigingen was niet voldoende bewijs. De straf werd daarom niet de tachtig uur taakstraf waar het OM op hoopte, maar een geldboete van 750 euro.

Emile heeft, ondanks dat hij de hele zaak een "aanfluting" vindt, besloten niet in hoger beroep te gaan. "Vanwege de kinderen."

Ongeluk

Een ongeluk zit in een klein hoekje, is het spreekwoord, maar als je dronken achter het stuur gaat zitten is dat hoekje ineens een stuk groter. Danny Froger, de zoon van, weet dat na afgelopen week als geen ander.

Enkele glazen bier had de 27-jarige Danny op, toen hij maandag achter het stuur van zijn auto kroop. Op de A2 raakte hij van de weg en sloeg met zijn auto over de kop. Enkele botbreuken en kneuzingen heeft hij er aan over gehouden, maar het had nog veel slechter kunnen aflopen en dus mag Danny van geluk spreken.

Papa René is, naast heel bezorgd, ook boos op zijn zoon. "Met alcohol hoor je gewoon niet achter het stuur te gaan zitten. Laat je rijden of pak een taxi, klaar! Hij moet beter weten. Hij heeft veel geluk gehad en ik ben dankbaar dat er geen andere mensen bij betrokken zijn."

Als er iets dom is, dan is het wel met drank op achter het stuur zitten. Iedereen die ooit een glaasje te veel heeft gedronken kent het gevoel: je denkt dat je alles kan, dat je veel sneller fietst dan normaal en dat je onschendbaar bent. En dat denk je dus ook in de auto. "Ik heb nog nooit zo goed auto gereden!", roep je als je thuis komt, terwijl je medeweggebruikers niets anders hebben gedaan dan jou ontwijken omdat je zo gevaarlijk rijdt.

Hopelijk pakt René zijn zoon flink aan en heeft de schrik van dit ongeluk de ogen van Danny geopend voor de gevaren die drinken en rijden met zich meebrengen. De voormalig verkeersofficier van justitie heeft aan Shownieuws in elk geval laten weten dat Danny het ongeluk niet snel zal vergeten: waarschijnlijk valt er binnenkort een boete, een alcoholcursus of een rijontzegging op de deurmat.

Ruzie

Als beroemde twintiger heb je het tegenwoordig flink te verduren: iedereen let altijd op je. Waar je vroeger nog op je gemak je mening kon verkondigen tijdens een etentje, moet je nu altijd op je hoede zijn dat iemand de boel niet live op Twitter zet. Op iedere hoek die je omloopt staat iemand je met een telefoon te fotograferen en iedereen let altijd op je sociale media-profielen.

Cara Delevingne, model, actrice, beroemde twintiger, werd afgelopen week ook weer eens geconfronteerd met iets wat typisch is voor de celebrity's van nu: mensen die je niet kennen, maar wel een mening over je hebben.

Game of Thrones-ster Richard Madden liet in een interview weten dat hij Cara onprofessioneel vond en haar ondankbaar vond overkomen, nadat hij beelden had gezien van het model in een interview met een Australische nieuwszender. Dat ze tijdens dat interview constant bij de verkeerde naam werd genoemd, wist hij waarschijnlijk niet.

Cara boos. "Ik heb geen idee wie je bent, maar het is een tikkeltje wanhopig voor een volwassen man om slecht te praten over iemand die je niet kent."

Richard schrok, want Cara is geliefd en dus kreeg hij een hele reeks aan boze berichten op sociale media. En niet dat hij dan toegeeft de situatie verkeerd te hebben ingeschat en het niet had moeten zeggen, wel nee! Hij geeft de journalist de schuld.

Slap. En dat vindt Cara ook: die heeft niet meer op Richard gereageerd.

Jonge opa

Op je 45e opa worden: dan ben je jong. En als je jongste dochter zes maanden ouder is dan je eigen kleinkind, zijn mensen verbaasd. Ronald de Boer overkwam het allemaal. En hij is echt heel blij.

"Het is toch alleen maar leuk dat mijn dochter op een gegeven moment met de dochter van mijn dochter kan spelen? Linde wordt gewoon al op jonge leeftijd tante", aldus De Boer, wiens oudste dochter Maxime in verwachting is.

Dat Ronald onlangs zelf nog in de kamer van de verloskundige stond om alle echo's mee te maken, maakt niet dat hij de zwangerschap van zijn dochter minder spannend vindt. Welnee, het is misschien zelfs wel NOG spannender.

"Recent heb ik natuurlijk hetzelfde meegemaakt met ons eigen kindje. Toch is dit anders. Mensen die zelf opa of oma zijn geworden, begrijpen wel wat ik bedoel. Je beleeft een andere spanning bij je dochter dan bij je vrouw. Het is heel bijzonder dat het nu om je eigen vlees en bloed gaat. Je gunt je kind alle geluk van de wereld, daar hoort dit ook bij."

En mocht iemand zich dan nog afvragen of hij zich wellicht "schaamt" voor de titel opa, dan kan Ronald alle twijfels meteen bij je wegnemen. "Het is volgens mij alleen maar een voordeel, want mijn ouders doen van álles met hun kleinkinderen. Waarom zou ik mij schamen voor de titel opa? Het is juist mooi om het mee te mogen maken. Ik kan er alleen maar van genieten."