Jennifer Lawrence wil dolgraag alle negatieve reacties over haar op sociale media negeren, maar merkt dat ze dat eigenlijk niet kan. "Ik kan niet doen alsof het me niets kan schelen."

Dat zegt de 25-jarige actrice in een interview met The New York Times.

"Ik ben altijd bang om dingen te zeggen. Ik zie altijd een manier voor mensen om er negatief over te denken en ik wil vooral niet klinken alsof ik klaag. Dat komt vast doordat ik mezelf Google. Als het aan mij lag zou ik helemaal niet praten en gewoon acteren."

Lawrence zegt te weten dat het niet verstandig is zichzelf op te zoeken op internet, maar vindt het moeilijk dat niet te doen. "Probeer jij maar eens 22 te zijn, ongesteld te zijn en dan weg te blijven van Google. Ik heb wel eens opgezocht: 'Jennifer Lawrence, lelijk'."

'Erg onzeker'

De actrice zou het liefst alle negatieve berichten negeren, maar merkt dat dat haar niet lukt. "Ik raak er heel erg onzeker van. De wereld heeft allerlei meningen over mij zonder me ooit ontmoet te hebben. Dat zou me niets moeten doen, maar dat doet het toch."

Lawrence heeft daarom gekozen het publiek een deel van zichzelf te laten zien. "Ik voel een bepaalde rust als ik dat op die manier doe. Ze mogen een 'avatar' van mij hebben, en ik kan mezelf houden. En ik probeer te onthouden dat dit voor iedereen stress zou opleveren. Ik moet proberen het los te laten en mezelf te blijven. En me te concentreren op belangrijke dingen."