Caitlyn Jenner vindt de op haar gebaseerde Halloween-kostuums "geweldig". "Ik vind het juist wel grappig. Ik zie het niet als iets beledigends."

Dat zegt Jenner woensdag in een interview met Today, schrijft E Online.

Eind augustus ontstond er ophef rondom een bedrijf dat aangaf Caitlyn Jenner-kostuums te gaan verkopen voor Halloween. Het zou gaan om een wit lingeriesetje dat lijkt op wat Jenner droeg op de cover van Vanity Fair waarmee ze zichzelf als vrouw presenteerde. Ook zit er een pruik bij het kostuum en een witte band met de tekst 'Noem me Caitlyn', wat ook de tekst op de cover van het blad was.

Fans startten een petitie tegen het volgens hen 'transfobe' kostuum, waar binnen twee dagen ruim zesduizend mensen hun handtekening onder zetten. Het bedrijf reageerde op die kritiek door te stellen dat ze Jenner juist als een positief rolmodel zien.

Prachtig

"Ik weet dat een hoop mensen kritiek leveren op het kostuum, maar ik vind het geweldig", aldus Jenner. 

Ze merkt ook op dat ze het eigenlijk wel jammer vindt dat ze zelf niet met het idee is gekomen. "Ik zou het kostuum ook zelf bedacht kunnen hebben", grapte ze. "Ik bedoel: dat was een prachtig lingeriesetje op de cover van Vanity Fair."