Jeroen van Koningsbrugge is niet bang voor een burn-out, ondanks de vele klussen die hij momenteel heeft.

Dat vertelt hij dinsdag aan het AD.

Zo is de acteur momenteel bezig met Beste Kijkers, Ik Hou van Holland, Draadstaal, Lekker Nederlands en de nieuwe speelfilm Riphagen. Daarnaast is zijn nieuwste film Schone Handen afgelopen maandag in première gegaan. "Ik kan heel goed schakelen", vertelt de 42-jarige komiek.

"Ik kan heel goed een project afsluiten en daarna meteen met iets anders beginnen. Voor mij dreigt er geen burn-out", vervolgt hij.

Geen Gouden Kalf

Hoewel Van Koningsbrugge zeer tevreden is met zijn carrière, heeft hij vooralsnog geen Gouden Kalf-nominatie gekregen voor zijn rol in De Surprise.

"Die film is zeven keer genomineerd voor een Gouden Kalf. Bijna iedereen die heeft meegewerkt maakt een kans, behalve cameraman Rogier Stoffers en ik", aldus Van Koningsbrugge.

"Op de set had ik het er al met Mike van Diem over. Ik zag het toen al niet gebeuren. Ik denk dat veel collega's mij toch vooral zien als die man van de televisie. Maar ik lig er niet wakker van. Ik weet uit betrouwbare bron dat er maar twintig mensen een stem hebben uitgebracht op de nominaties voor beste acteur. Dat is natuurlijk bedroevend weinig. Maar goed, het nieuwe stem-systeem staat nog in de kinderschoenen."