Het Openbaar Ministerie stelt niemand strafrechtelijk verantwoordelijk voor het ongeval waarbij drie fietsers, waaronder de overleden Albert West, betrokken zijn geweest.

Dat meldt het OM maandag.

In de polder Maren-Kessel fietste West op 27 mei samen met een familielid over de weg. Daar kwam hij in botsing met een wielrenster. West is bij het ongeval hard op zijn hoofd gevallen, en dat is hem uiteindelijk fataal geworden.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. Hierbij zijn getuigen gehoord en is er technisch onderzoek gedaan. Het is voor de politie niet duidelijk geworden wat de precieze toedracht van de botsing is geweest. Daarom is er niemand verantwoordelijk gesteld.

Geen schuld

De familie van West heeft begin juni al laten weten dat er niemand schuldig is. "En mocht er iemand aansprakelijk worden gesteld dan zal dat nooit leiden tot vervolging", aldus manager Brigitte Vis.

"Voor de wielrenster lijkt me de wetenschap dat Albert uiteindelijk aan zijn verwondingen overleed, te vreselijk voor woorden. Alberts echtgenote Joke wil absoluut niet dat de vrouw op de een of andere manier wordt belast met schuldgevoelens."