Yfke Sturm is weer bij bewustzijn. Het model is zondagochtend ontwaakt uit haar coma.

Dat vertelt haar partner aan RTL Boulevard.

"Ze heeft net de kleine weer in de armen gehad, dat was een emotioneel weerzien", aldus Sturms manager over het model en haar zoon Alexander.  "Haar artsen zeggen dat Yfke, zoals het er nu uitziet, woensdag naar huis mag."

"Het was een heel bijzonder moment. Gisteravond gaf Yfke zelf aan dat ze wel weer zin had in lekkere chocolade."

Het 33-jarige model raakte begin september gewond na een ongeluk met een gemotoriseerd surfboard. Sturm viel er van af en werd vervolgens overvaren. Italiaanse media schreven dat het model in coma werd gehouden omdat ze meerdere ribben en een schedelbasisfractuur had opgelopen.

Scheurtje

"Ze heeft dus geen schedelbasisfractuur, maar een scheurtje in haar schedel. Ook zijn haar ribben of rug niet gebroken. De dokters verwachten dat ze weer helemaal zal herstellen, maar dat zal nog wel enige tijd duren", vertelde haar familie na het ongeluk. 

Sturm is bekend om haar modellenwerk voor onder meer Ralph Lauren, Calvin Klein, Victoria's Secret en Chanel. Ook presenteerde ze de eerste twee seizoenen van het RTL-programma Holland's Next Top Model. Het model werd in juli moeder van een zoon.